Reviews

“Joan de Windt heeft op het raadhuis in Hilversum een inspirerende en soms ook confronterende sessie gedaan over micro-agression. Ze brengt duidelijk in beeld hoe (on) bewuste patronen in ons denken en handelen zitten. Dat doet ze met flair, energie en humor, zodat deze sessie je goed bijblijft.”
Annette Wolthers
Wethouder gemeente Hilversum

“In het gemeentehuis van Hilversum bezocht ik kort geleden een heel interessante workshop van Joan de Windt over micro-aggressions. Joan is een erg heldere presentator die ons meenam in de wereld van de “kleine agressies” die grote invloed hebben op het welzijn van zovelen. We discussieerden op een heel prettige manier over het onderwerp. Wat een welbestede middag! Door deze training ben ik me nu meer bewust van dit soort situaties. Ook was het geleerde direct toepasbaar in een alledaagse situatie die zich dezelfde week voordeed. De workshop doet ook, op een prettige wijze, een beroep op ons verantwoordelijkheidsgevoel ten opzichte van anderen. Kortom een echte aanrader om deze workshop van Joan te bezoeken.”
Leo Roggeveen, 16 april 2022

“Joan is inspirerend en zorgt voor een luchtige sfeer, waardoor het kan gaan over verantwoordelijkheid nemen in plaats van over de schuldvraag.”
Luisa Moreno Ruiz, Projectleider United & Included, FNV

“De informatie die Joan verstrekt is in eerste instantie verrassend maar in tweede instantie zeer herkenbaar. De uitleg en handvatten die zij erbij geeft, zijn zeer toepasbaar.”
Nathalie Sichtman, beleidsmedewerker DMO, gemeente Amsterdam

“Joan, ik vind dat je een ongelooflijk belangwekkend boek heb geschreven. Ik wil het daarom graag onder de aandacht brengen van de krantenlezers. Ik ben heel enthousiast.”
Cees Luckhardt, historicus Correspondent in Nederland, Antillaans Dagblad, Extra (Bonaire)

“Praten over micro agressie zorgt vaak voor verdeeldheid. Joan heeft de vaardigheid om de groep op een hartelijke manier mee te nemen in het onderwerp. Vanuit de veiligheid groeit de ambitie om de schema’s in je zelf te onderzoeken en hoe je een dialoog aan kan gaan om krenkingen te kunnen bespreken. In de rollenspellen komen persoonlijke verhalen tot leven. We hebben daar ook bij gelachen.”
Adri Boom
Reclassering Nederland
reclasseringswerker toezicht & Interventie – transcultureel systeemtherapeut

“Joan de Windt is als spreker in staat om in heldere bewoording ingewikkelde onderwerpen over te brengen aan haar publiek. Ze is een absolute expert in haar vakgebied en maakt met humor en met goede voorbeelden abstracte begrippen concreet en toegankelijk, rondom beladen begrippen als racisme, bias en uitsluiting.”
Jannet Vaessen
Directeur Women Inc
Amsterdam

“Ik ontving veel positieve reacties. Men was erg enthousiast over de workshop en ook over de manier waarop jij deze leidde. Er werd mij ook gevraagd door twee van mijn collega’s of we op een later tijdstip nog een ‘live’ vervolg konden doen, dus wie weet”
Angelique Kool
Stichting Witte de With
Rotterdam

Trefwoorden: meer harmonie op de werkvloer vooroordelen racisme discriminatie microaggressions groeien in zelfrespect en zelfliefde intercultureel samenwerken diversiteit en inclusie empowerment eigenwaarde