Over mij

Ik ben geboren op het eiland Curaçao. Na de lage en middelbare school kwam ik naar Nederland en bezocht de School voor de Journalistiek in Utrecht. Parttime volgde ik ook een sociaalpsychologische opleiding.

Na zo’n 25 jaar gewerkt te hebben als redacteur bij diverse publieke omroepen, publiceerde ik in 2015 mijn boek WEG met mental slavery, dat speciaal bedoeld is voor de nabestaanden van tot slaaf gemaakte Afrikanen. Daarna volgden er vele lezingen en workshops over dit thema. De workshops WEG met mental slavery hebben tot doel de nazaten te helpen het verleden van slavernij een gezonde plek te geven zodat het geen blokkade vormt tot een succesvol leven. Op veler verzoek ontwikkelde ik ook een workshop, WEG met microagressies voor mensen die in harmonie met andere groepen (qua etnische afkomst, gender, geloof, gezondheid of seksualiteit) willen samenwonen en werken om zich bewust te worden van de vele ( soms onbewuste) vooroordelen die de omgang bemoeilijken. Voor de Universiteit van Leiden gaf ik deze workshop al zo’n zeven keer aan de bestuurders van studieverenigingen, aan de gemeente Amsterdam, het VU medisch Centrum en diverse ministeries. Momenteel werk ik aan mijn tweede boek.

Tula Herdenking 2021

Elk jaar op 17 augustus  herdenken  Afro-Antillianen dat revolutieleider Tula in 1795 de grootste slavenopstand leidde van Curaçao en van het Caribisch deel van het Nederlands koninkrijk. In 2021 maakte het Ninsee (Nationaal instituut voor het Nederlandse Slavernijverleden en Erfenis) een talkshow om dit te herdenken met videoverbindingen met Curaçao, Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius om te horen hoe Tula daar herdacht wordt. Presentatie is in handen van Joan de Windt.

Contact

Joan de Windt
Telefoon: 06 22297789 email: dewindtjoan@gmail.com

Trefwoorden: meer harmonie op de werkvloer vooroordelen racisme discriminatie microaggressions groeien in zelfrespect en zelfliefde intercultureel samenwerken diversiteit en inclusie empowerment